ПОРТУГАЛИЯ С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА

Цена: 1,661.00 лв

ПОРТУГАЛИЯ С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА
с включени 4 екскурзии

23 - 28 октомври 2017
6 дни  / 5 нощувки
1 нощувка в Порто и 4 нощувки в Лисабон

Разписание на полетите в местни времена:
23/10/2017 BUC 155 Варна – Порто: 09:00 ч. – 11:00 ч.
28/10/2017 BUC 156 Порто – Варна: 13:45 ч. – 19:45 ч.

х-л Miraparque 3*
Цена на  човек, в  двойна стая: 1661 лв  
Цена на  човек, в  единична  стая: 2013 лв  

Тризвездният хотел Miraparque е разположен в историческа сграда с изглед към парк Едуердо VII, на пешеходно разстояние от площад Marquês de Pombal, булевард Liberdade и на 200 метра от един от най-големите молове в Лисабон El Corte Inglés. Във всяка стая има сешоар, климатик, минибар, сейф, сателитна телевизия.

Пакетната цената включва:
самолетен билет Варна - Порто - Варна с летищни такси
1 нощувка със закуска в Порто, 4 нощувки със закуски в Лисабон
трансфер летище - хотел Порто, трансфер хотел Порто - хотел Лисабон
Полудневна екскурзия Порто
Полудневна екскурзия Лисабон
Целодневна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил
Целодневна екскурзия до Обидош, Назаре, Баталя, Фатима
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Цената не включва: входовете за посещаваните обекти
Църквата  S. Francisco – 4.50 евро
Сметната палата – 6 евро
асансьора  Санта  Жуста – 5 евро
манастира  Жеронимуш – 10 евро и  2 евро за слушалки
Имението Кинта да Регалейра – 11 евро 
Двореца  Палацио  Да Пена – 15 евро
Манастира  Баталя – 10 евро


ПРОГРАМА

Ден 1 - 23.10.2017
Отпътуване за Португалия с директен полет Варна - Порто в 09:00 ч. Пристигане и трансфер до хотела в Порто, настаняване. Полудневна екскурзия Порто втория по значимост град, известен като столица на северната част на Португалия - Порто. Историческият център на града е обявен за паметник на световната култура на ЮНЕСКО през 1996 година като забележителен градски пейзаж с хилядолетна история. Името на града - Опорто - означава пристанище. Същото име носи и традиционното вино - вино до Порто. Панорамната обиколка на града включва: църквата S. Francisco с нейните прекрасни позлатени дърворезби отвън, кулата Торе де лос Клеригос на архитекта Николау Насони. Ще имате възможност да усетите атмосферата на Рибейра - крайбрежната централна част на Порто, с характерните старинни къщи, чиито фасади са покрити с пъстри керамични плочки азулежуш,  рибния и местен пазар Bolhão, жп гарата São Bento.  Не на последно място ще опитате известното вино Портвайн в една от многобройните винарски изби на Vila Nova de Gaia, на другия бряг на река Дору. 
Цена не включва входните такси  за: църквата  S. Francisco – 4.50 Евро, сметната палата – 6 Евро.

Ден 2 - 24.10.2017
Закуска. Трансфер с автобус  до избраният от Вас хотел в Лисабон. Полудневна екскурзия Лисабон включва разглеждане на забележителностите на португалската столица. Ще имате възможност да се насладите на: арената за борба с бикове Кампо Пекуено, площад Маркиз дьо Помбал, булевард Либердаде, често сравняван с Шанз Елизе. Ще преминем през един от най-красивите и добре запазени площади в Европа - Росио, които се намира в сърцето на града и излизаме на площад Терейро до Пако, в непосредствена близост до реката. Ще видим  най-стария квартал на Лисабон – Алфама, символа на града – кулата Белем, паметника на откривателите, посветен на португалските мореплаватели от знаменитите морски експедиции през ХV и ХVІ век времето на Великите географски открития.
Цената не включва входните такси за: асансьора  Санта  Жуста – 5 евро, входа за  манастира  Жеронимуш – 10 евро и  2 евро  за  слушалки.

Ден 3 - 25.10.2017
Закуска. Целодневна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил. Ще разгледаме цялото крайбрежие на Ещорил, като започнем от Националния дворец в Кейлуж от 18 век, един от най-внушителните дворци в стил Рококо, построен от крал Педро де Браганса и ползван за лятна кралска резиденция. До днес дворецът, наричан Португалския Версай, се изполва при посрещането на държавни глави. Следва отпътуване за Синтра UNESCO с величествения замък Пена, построен през 19 век на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Разглеждане на Кабо да Рока – най – западната континентална точка на Европа и Кашкаиш – древно рибарско селце, превърнало се през 19 в. в предградие предпочитано от аристократите, и до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия. Завръщане в Ещорил, мястото където много кралски семейства са живели по време на втората световна война.
Цената не включва входните такси за: Имението Кинта да Регалейра – 11 евро или двореца  Палацио  Да Пена – 15 евро.  Посещава се  само  единият  от  дворците.

Ден 4 - 26.10.2017
Закуска. Целодневна екскурзия до Обидош, Назаре, Баталя, Фатима. Посещение на Обидош, живописен средновековен град - музей, които се намира само на час път северно от Лисабон. Опасан в мавритански крепостни стени, варосаният град бил толкова прелестен, че става зестра на кралицата. През 1282 г. крал Диниш дарява кралица Изабел с имението като сватбен подарък и през следващите 600 години всеки португалски монарх прави същото, утвърждавайки по този начин негово име Casa das Rainhas т.е. Домът на кралиците. Екскурзията ни продължава в най-живописното рибарско градче в Португалия – Назаре. Следва посещение на манастира от 14 век в Баталя – шедьовър на готическата архитектура. Посещение на Фатима – третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници. Тук се намира Базиликата, изградена на мястото, където през 1917 година Дева Мария се явява на три пастирчета и оттогава това светилище се посещава от милиони поклонници-католици от целия свят. Цената не включва входната такса  за:  Манастира  Баталя – 10 евро.

Ден 5 - 27.10.2017
Закуска. Свободно време.

Ден 6 - 28.10.2017
Закуска. Трансфер до летище Francisco Sa Carneiro Airport в Порто. Директен полет за Варна в 13:45 ч. местно време. Пристигане на летище Варна в 19:45ч.

Изпрати запитване